CASATORIA

3 noiembrie, ora 19.00 – Sala Mare. CĂSĂTORIA - de N. V. Gogol, Regia artistică: Alexandru Mâzgăreanu
Publicată în 1842, piesa CĂSĂTORIA scrisă de Nicolai Vasilievici Gogol e răspunsul autorului la finalurile convenționale regăsite în comediile rusești din secolul al XIX-lea, în care protagoniștii depășeau orice obstacol pentru un final fericit, ca-n povești.
După îndelungi cugetări, Podkoliosin, un funcționar burlac, decide că e timpul să se căsătorească.Însă pentru a realiza o partidă bună, o angajează pe Fiolka, pețitoarea, să-i găsească o soție pe măsura statutului social și a averii pe care o are.

Fiokla i-o propune pe Agafia Tihonovna, fiica unui negustor bogat, care își caută și ea soț, cu o poziție socială de invidiat. Funcționarul decide să o viziteze pe încântătoarea Agafia, doar ca să descopere cu stupoare că fata mai are și alți pretendenți, lucru care va duce la o serie de replici și situați neprevăzute și comice, o adevărată probă de foc pentru bărbații dornici de însurătoare.

Distribuția:
Agafia Tihonovna, fată de negustor, mireasa: Anda Tămășanu
Arina Panteleimonovna, mătușa ei: Mirela Lupu
Fiokla Ivanovna, pețitoare: Elvira Platon Rîmbu
Podkoliosin, consilier la Prefectură, director executiv: Pavel Sîrghi
Kocikariov, prietenul lui: Sebastian Lupu
Ivan Pavlovici Omletă, director executiv la Primărie: Daniel Vulcu
Anucikin, ofițer de infanterie în retragere: Petre Ghimbășan
Jevakin, ofițer de marină: Emil Sauciuc
Duniașa, fată-n casă: Georgia Căprărin
Starikov, negustor, proprietar de magazin: Ion Abrudan
Tânărul: Mihaela Gherdan

Regia artistică: Alexandru Mâzgăreanu
Scenografia: Sorana Țopa
Muzica originală: Alexandru Suciu
Traducerea: Mașa Dinescu

Echipa artistică formată din Alexandru Mâzgăreanu și Sorana Țopa se află la cea de-a doua colaborare cu Teatrul Regina Maria, după ce a pus în scenă spectacolul A douăsprezecea noapte, spectacol de succes,  ce s-a bucurat de participarea la numeroase festivaluri naționale și de diverse nominalizări.

Biletele pot fi cumpărate de la agenția teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 10.00- 19.00 și sâmbătă și duminică între orele 10.00-13.00 sau cu o oră înaintea spectacolului. De asemenea, biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.biletmaster.ro.
 

Facebook

 

Twitter

Google Plus

 

Evenimente in Oradea

Evenimenteinoradea.ro este site-ul cu cea mai mare baza de date in materie de evenimente, cultura, distractie, pensiuni, restaurant, pizzerii, beauty, business, sport. Aici sunt toate optiunile de fun din orasul tau. Informatiile sunt actualizate si incercam sa mentinem un standard ridicat prin acuratetea datelor prezentate si multitudinea de oferte din domeniu. Alatura-te celei mai cool comunitati oradene!