Concert Simfonic

Joi, 15 decembrie 2016, ora 19.00, Sala de concerte „Enescu-Bartók”
 
În program:
A. Iorgulescu: Divertisment pentru orchestră de coarde
W. A. Mozart: Concert nr. 2 pentru vioară și orchestră în Re major, K.211
H. Purcell: Abdelazer – suita
B. Britten: Variaţiuni şi fugă pe o temă de Purcell
 
              
Dirijor: ROMEO RÎMBU
Solistă: CRISTINA ANGHELESCU – vioară
         
Orchestra simfonică vă pregătește un program deosebit pentru concertul următor. Vom începe cu Divertismentul pentru orchestră de coarde de Adrian Iorgulescu (1951—), ilustru reprezentant al compozitorilor români contemporani. A doua lucrare este Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră în Re major, K.211 de Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791). Concertul pentru vioară reprezintă în creaţia mozartiană o sinteză a modelelor italiene şi franceze ale genului. În continuare veţi putea asculta suita Abdelazer de Henry Purcell (1659-1695), care conține și tema utilizată de Britten în următoarea lucrare din această seară. Suita a fost compusă în 1695. Concertul nostru se va încheia cu Variaţiuni şi fugă pe o temă de Purcell de Benjamin Britten (1913—1976). Lucrarea având subtitlul „Ghid de orchestră pentru tineret” a fost concepută ca ilustrație muzicală pentru filmul „Instrumentele orchestrei”.

Partea solistică a concertului de Mozart va fi interpretată de Cristina Anghelescu, solistă a Societăţii Naţionale de Radiodifuziune din Bucureşti, artistă cu o deosebit de bogată experienţă, bucurându-se de o bine meritată apreciere atât în ţară, cât şi peste hotare (în Europa şi în SUA), făcând parte din elita violoniştilor români. Având un ton remarcabil, o  tehnică  performantă,  sigură  şi  experimentată,  cu  un repertoriu amplu, de lamuzica preclasică la cea contemporană, violonista a fost distinsă cu importante premii internaţionale: The Jacques Thibaud (Paris, 1981), Ludwig Spohr (Fribourg, Elveția, 1982), Alberto Curci (Italia, 1983), Tibor Varga (Sion, Elveţia, 1983), Luis Sigall (Chile, 1985), P. I. Ceaikovski (Moscova, 1986), Jean Sibelius (Helsinki, 1990), The Andria (Italia, 1991).

Conducerea muzicală a concertului îi aparţine din nou dirijorului nostru permanent, maestrul Romeo Rîmbu.

Facebook

 

Twitter

Google Plus

 

Evenimente in Oradea

Evenimenteinoradea.ro este site-ul cu cea mai mare baza de date in materie de evenimente, cultura, distractie, pensiuni, restaurant, pizzerii, beauty, business, sport. Aici sunt toate optiunile de fun din orasul tau. Informatiile sunt actualizate si incercam sa mentinem un standard ridicat prin acuratetea datelor prezentate si multitudinea de oferte din domeniu. Alatura-te celei mai cool comunitati oradene!